Ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού είναι πολιτικά ακαλλιέργητο και πιστεύω αυτούς που λένε ότι αυτό εξυπηρετεί το υπάρχον εδώ και δεκαετίες πολιτικό σύστημα.
Αυτό το μεγάλο κομμάτι χαρακτηρίζεται από την προσωπολατρία σε πολιτικούς, τους έχουν, αν όχι σαν θεούς αλλά τουλάχιστον ημίθεους, βλέπε π.χ. λατρεία στον ονομαζόμενο και εθνάρχη ή η λατρεία του Ανδρέα.
Αυτές οι λατρείες συνεχίζουν να υπάρχουν, το βλέπω σε όλο το πολιτικό φάσμα, ακόμα και στην αριστερά, όσο παράξενο να φαίνεται σε μερικούς, το είδα και σε …αυτοαποκαλούμενους αριστερούς ή αν θέλετε γνήσιους αριστερούς…
Η προσωπολατρία τους τυφλώνει … Μην τολμήσεις και αμφισβητήσεις την αξία των λατρεμένων πολιτικών προσώπων, πολύ περισσότερο τους χαρακτηρίσεις σύμφωνα και με βάση κάποια γεγονότα.
Θα περίμενα τουλάχιστον εν έτει 2017 αυτό το άρρωστο φαινόμενο να είχε κατά πολύ μειωθεί.
Η λατρεία δεν είναι μόνο στα προαναφερόμενα πρόσωπα, αλλά και σε πολλά περισσότερα, σχεδόν όλοι συζητάμε π.χ. για Άδωνι, Πολάκη, Τσίπρα κλπ, το μίσος από κάποιους απέναντι σε κάποια πρόσωπα δεν σημάνει ότι δεν έχουν την ¨λατρεία¨-λατρεία τους.
Παρακαλώ μερικούς να μην βγάζουν συμπέρασμα από τον εαυτό τους, ας κοιτάξουν λίγο γύρω τους…
Back to Top