Τι μας λένε στην ουσία τα νεοφιλελέδια και όλα τα λελέδια της δήθεν ελεύθερης αγοράς που θα αυτορυθμίζεται.(Δεν το λένε ακριβώς έτσι, μιλάν απλά και αφηρημένα περί ελευθερίας και πολλά παπαγάλια δεν έχουν ιδέα τι εννοούν)
Δεν μας λεν:
Ότι οι πολυεθνικές από μόνες τους θα απαιτούν τεράστιες αποζημιώσεις και θα τις δικαιούνται χωρίς δικαίωμα παρεμβάσεων των κυβερνήσεων, π.χ. αν σε περίπτωση κάποια κυβέρνηση αποφασίσει να υπερασπιστεί την υγεία των πολιτών θα τιμωρείται με βαριά πρόστιμα που θα πληρώνονται βέβαια από φόρους, όπως έκανε η Phillip Morris στην Ουρουγουάη, γιατί η Ουρουγουάη έβαλε την γνωστή και σε μας προειδοποίηση ότι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία και την γενικότερη αντικαπνιστική πολιτική της!
Έχουν ήδη στήσει διεθνή Διαιτητικό Δικαστήριο για την Επίλυση Επενδυτικών Διαφορών και διαπραγματεύονται οι διαφορές να λύνονται πλέον χωρίς δικαστήρια αλλά με μόνο κανα 2 δικηγόρους!
Και μην διανοηθεί κανείς να θελήσει να υπερασπιστεί την παραγωγή του, θα τον παίρνει ο διάολος ... Η ελεύθερη οικονομία τους είναι τόσο ελεύθερη που οι μικρές χώρες ήδη δεν έχουν δικαίωμα να παράγουν, με σχέδια να τα κάνουν ακόμα χειρότερα...
Ρε άησταδιάλα
Back to Top